Új Nap, Új Remények

Az InDaHouse Hungary a közösség erejéből létezik és működik. A gyerekekkel önkéntesek tanulnak. A szervezetet önkéntesek irányítják. Az anyagi hátteret adományozók teremtik meg, akiket önkéntesek kérnek meg erre. Ez a követes adománygyűjtés.

Az Új Nap, Új Remények egy olyan jótékonysági esemény, amit egy egy hónapos adománygyűjtési kampány előz meg. Hétköznapi emberek arra kérik a barátaikat, hogy adakozzanak az általuk képviselt civil szervezetnek, majd egy őszi hajnalban együtt felsétálnak a Gellért-hegyre, a napfelkeltébe. A kampány időszak alatt azok a vállalások a legsikeresebbek, amelyek valamilyen kihívást is magukban rejtenek. Ezekből a sporttal (leginkább futás, úszás) kapcsolatosak a legnépszerűbbek, de a mi önkénteseink ennél sokkal kreatívabbak szoktak lenni, volt már köztük verselő, meseíró, rajzoló, soha el nem késő és jógázó is.

Idén 6 nagykövetünk vállalta, hogy gyűjt az InDaHouse működési költségeire. Egy hétvégénk 103.000 forintba kerül, aminek a nagy része benzin és a kisbuszunkkal kapcsolatos más felmerülő költségek, de benne van az az autó is, amit hamarosan a koragyerekkori önkéntesek vehetnek birtokba és minden fogyó eszköz: a szörp, a kenyér, a papír, a ceruza. Ebben nincs benne a 3,5 munkatársunk bére, mert az annyira megdobná ezt az összeget, hogy egy nagykövet se vállalta volna egy hétvége díjának az összegyűjtését. 5 követünk a 103.000 forint 10,5-szeresét gyűjtötte össze, tehát a tanév harmadára elegendő összeget!!! Gondoljatok bele, mi lett volna, ha találunk még 10 olyan embert, aki hajlandó erre a kihívásra! Az egész tanévre elegendő forrást gyűjthettünk volna!

Egy olyan csapatot szeretnénk verbuválni, akik kaphatóak az efféle kalandokra, ezért megalapítottuk az InDaFund-ot, ahova várjuk a lelkes segíteni vágyók jelentkezését itt: https://jelentkezem.indahousehungary.hu

Az Egyesületünk vezetője, Benkő Fruzsina a saját fizetésére gyűjtött, ezzel történelmet írva a magyar közösségi adománygyűjtésben, ehhez hasonló gyűjtési célokat ugyanis nem szoktak a magyar szervezetek bevállalni. Külföldön már teljesen természetes, hogy az emberek a saját boldogulásukhoz gyűjtenek támogatásokat, pl. a gofundme oldalon, de az itthoni viszonyok között Fruzsi nagyon bátor volt. Az ismerősei, akik közül többen az InDaHouse visszatérő adományozói, igazán elismerik a munkáját és ez meg is látszik a gyűjtése eredményén: 58-an adományoztak neki, összesen 1.025.000 forintot! Ez több, mint Fruzsi háromhavi fizetése, és egyúttal Fruzsi legsikeresebb adománygyűjtő nagykövetévé tette a kampány hátterét adó jóügyekért.hu oldalon.

Sok szeretettel szeretnénk megköszönni a 6 követünknek és az őket támogató 202 embernek ez a fantasztikus eredményt!