Tarts foglalkozást Skype-on!

Az InDaHouse-ba járó, iskolás korú gyerekek minden héten egyéni fejlesztésen vesznek részt. Ezek a foglalkozások az életkoruktól függően 45 vagy 90 percesek, és az utazó önkéntesek személyesen tartják őket. Amennyiben a gyerekek nyitottak rá, 3 hetente a személyes foglalkozást egy skype-on tartott foglalkozással helyettesítjük, hogy az online kompetenciáik is fejlődjenek. E mellett olyan esetben kerülhet még sor skype-os foglalkozásra, ha az adott gyereknek egy speciális tudást, szakértelmet igénylő területen van szüksége fejlesztésre, amit az utazó önkéntesek nem biztos, hogy meg tudnának adni (pl. francia nyelv, középiskolai kémia vagy matematika, logopédia, stb.)

A skype-os önkéntesek vállalják, hogy legalább egy iskolai féléven keresztül, három hetente 1 foglalkozást tartanak az órarendben meghatározott időpontban, valamint ehhez péntek délig elkészítik és a feltöltik a foglalkozástervet az önkéntesek online felületére.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Mik a skype-os önkéntes feladatai?

  • A skype-os önkéntes a jelentkezem.indahousehungary.hu felületen tud jelentkezni úgy, hogy az online önkéntes munkát választja ki.
  • A jelentkezést követően a szakmai munkacsoport koordinátorai felveszik a kapcsolatot az új jelentkezővel, aki sikeres skype-os felvételi beszélgetés után nyerhet felvételt.
  • Az új skype-os önkéntes munkáját patrónusok és a szakmai munkacsoportunk vezetői támogatják.
  • A skype-os önkéntes egy adott gyerekhez van hozzárendelve, tehát mindig ugyanannak a gyereknek tart foglalkozást.
  • A gyerekek 3 hetente skype-olnak, a foglalkozások időtartama a gyerek életkorától függ. Az alsósoknál 45, a nagyobbaknál 90 perc.
  • Azokon a heteken, amikor az adott gyerek Skype-on keresztül egyénizik, a skype-os önkéntes feladata, hogy a számára előre elkészítse azt a feladatlapot/foglalkozástervet, amit a foglalkozás alatt elvégez a vele.
  • A feladatlapokat a foglalkozás alatt számítógépen tölti ki a gyerek, az osztott képernyő segítségével az önkéntes és a gyerek együtt szerkesztheti a feladatlapot.
  • A foglalkozás után az önkéntes kitölti a gyerek tanodanaplóját. Ezzel ad visszajelzést a foglalkozás menetéről, a fejlesztendő területekről, észlelt hiányosságokról. A következő héten a feladatlapos és a tanodai önkéntes ezen visszajelzések alapján tud majd dolgozni.

Kinek ajánljuk?

Aki háromhetente rá tud szánni néhány órát a foglalkozásterv elkészítésére, majd a hétvégén adott időpontban a foglalkozás megtartására. Aki biztonságosan mozog az online térben, szívesen magyarázza skype-on keresztül, hogy hol tudja megnyitni a feladatlapot a gyerek, hogyan tud beleírni a dokumentumba. Aki felelősséget tud vállalni azért, hogy a gyerek ne csak eltöltse vele az adott időt, hanem fejlődjön is közben. Aki el tud köteleződni és megbízhatóan megtartja a foglalkozásokat 3 hetente.

Miért ezt a feladatkört válaszd?

Otthonról, akár külföldről is végezhető önkéntes munka, így tökéletes azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak velünk utazni a gyerekekhez, de mégis szeretnének csatlakozni és gyerekeket tanítani.

Jelentkezem