Rólunk

Missziónk

Az InDaHouse Hungary célja, hogy az encsi kistérségben élő, kiskorú, hátrányos helyzetű gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító, mobilitásra képes felnőtté váljanak, akik szülőként be tudják építeni a tőlünk kapott támogatást a gyerekeik nevelésébe. Ennek érdekében önkéntesek által megvalósított egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat tartunk, és mentor programot működtetünk. A közreműködő önkénteseknek szakmai hátteret biztosítunk.

Történetünk

2014-ben tartottuk meg az első gyerekfoglalkozásunkat Perén. Azóta a 2 elkötelezett emberből 120 lett, a 20 gyerekből 100, az 1 településből 4, és nem utolsó sorban Peréből Hernádszentandrás.

Az InDaHouse Hungary Egyesület két fő szakmai területen dolgozik a gyerekekkel, a koragyerekkori és a tanodai program keretei között.

Koragyerekkori program

Jelenleg 40 óvodás és kisebb gyerekhez járnak házhoz az önkéntesek fejlesztő foglalkozásokat tartani, a családjukat bevonva azzal a céllal, hogy az iskolához szükséges készségeiket fejlesszék, megakadályozva azt, hogy már első osztályban kialakuljon az a lemaradás, amit utána egyre nehezebb behozni.

Szakmailag az a következő cél, hogy minden gyereknek egyéni fejlesztési tervet készítsünk és a szerint foglalkozzunk vele.

Tanodai program

A tanodában hetente tartunk egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat 60 iskolás és iskolaelőkészítős gyerek számára. Mentorok és feladatlapkészítők dolgoznak azért a háttérben minden héten, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk támogatni a gyerekek tanulását. 4 munkacsoport áll a tanodai munka mögött, melyek vezetését koordinátorok végzik.

Az a célunk, hogy a várólistánkon lévő gyerekek is bekerülhessenek a programba. Ehhezminden munkacsoportban növelnünk kell az önkénteseink számát és meg kell oldanunk a odajutásukat.

Anyagi és emberi erőforrások 

Az InDaHouse-ban hárman dolgoznak főállásban, két helyi sofőr segíti a hétvégék zökkenőmentességét, mindenki más önkéntes, ma már több, mint 120-an.

A két sofőr, akik a környező településekről a tanodai foglalkozásokra szállítják a gyerekeket olyan apukák, akiknek a gyerekei szintén részt vesznek az InDaHouse fejlesztésein.

Az önkéntesek munkáján alapuló működés egyik oka, hogy egy társadalmi szolidaritást növelő programról van szó, amelyben elszigetelt, ingerszegény környezetben élő, szegény családokban felnövő gyerekekkel találkoznak olyan önkéntesek, akik szerencsésebb helyzetben élik életüket. Együtt dolgoznak, tanulnak, játszanak, és ezalatt közelebb kerül a társadalmi különbségeket jelző olló két szára, a gyerekeink integrálódnak a nagyobb társadalomba, ha csak ezen a 4 kistelepülésen is. A program társadalmi célja tehát csak önkéntesek által megvalósítható.

Az egyesületünk éves költségvetése 25 millió forint, ennek előteremtéséhez az adománygyűjtés különböző eszközeiben látjuk a megoldást. Ennek érdekében folyamatosan keressük a céges partnereket, közösségi kampányokat és jótékonysági eseményeket szervezünk.

Minden más

Egy olyan program, amely a benne dolgozó önkéntesek kreativitásától, sokszínűségétől, elkötelezettségéből virágzik, rengeteg ötlet felmerül, amelyeket igyekszünk megvalósítani. Ilyen a gyerekek által írt magazin (Pereputty), a táborok, a túrakör. Emellett sok figyelmet és energiát kell szentelnünk az önkéntesekkel való munkának, a toborzásnak, a motiválásnak, az elismerésnek. A kommunikációnkatmarketingünket is folyamatosan fejlesztjük.