Legyél mentor!

A mentor egy olyan önkéntes, aki az InDaHouse tanodájába járó közel 60 gyerekünk közül egy gyereknek a kísérője, motiválója, útjának egyengetője.

A mentorok vállalják, hogy legalább egy éven keresztül kitartanak a mentorált gyerekük mellett. Igazából az egy év is gyorsan elszáll, ezért kérünk, csak akkor vágj bele, ha hosszú távra vállalni tudod a feladatot. A gyerekek életében fontos szerepet töltenek be a mentorok, mert ők hivatottak a gyerekekkel rendszeresen beszélgetni. Ezek nélkül a beszélgetések nélkül könnyebben elkallódik egy gyerek, könnyebben feladja a dolgokat.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Mik a mentor feladatai?

  • A mentorok az itt található oldalon tudnak jelentkezni, majd egy személyes beszélgetés keretében felvételizni az InDaHouse-ba.
  • Ezután mindenképp meg kell ismerkedniük a tanodába járó gyerekekkel, így tudnak majd (a kölcsönös szimpátia alapján) mentoráltat választani. Ezért a mentor-jelölteknek egy alkalommal el kell jönniük Hernádszentandrásra egy hétvégére. Ez azért is fontos, hogy megtapasztalják, hogy hogyan működünk, mi az a rendszer, aminek a részeseivé válnak.
  • A mentor heti rendszerességgel tartja a kapcsolatot a gyerekkel (messengeren, telefonon, levélben), és 6-10 hetente személyesen is meglátogatja.
  • Figyel a gyerekre, beszélget vele, támogatja lelkileg, valamint figyel a fizikai, egészségügyi szükségleteire (szemüveg, fogorvos), és ezeket az igényeket továbbítja az InDaHouse stábja felé.
  • Kapcsolatot tart a családdal.
  • Együttműködik a feladatlapos önkéntessel, hogy a hetente készülő feladatlapok minél inkább megfeleljenek a gyerek érdeklődési körének, és a szükséges fejlesztendő területekre koncentráljanak.
  • Hetente elolvassa a gyerek tanodai foglalkozásáról írt visszajelzést, a tanodanaplót és visszakérdez, ha valami nem elég világos vagy részletes.
  • Elkészíti a gyerek évvégi tanodnaplóját a közös sablon alapján.
  • Segít megszervezni és lebonyolítani a gyerekkel kapcsolatos ügyeket, ha arra a családnak szüksége van.

Kinek ajánljuk?

Akinek az életébe belefér egy-egy hernádszentandrási nap, amikor találkozik a gyerekkel és van heti 1 órája, amikor a gyerekkel kapcsolatos dolgokat átnézi, intézi. Aki egy gyerekre szeretne fókuszálni, képes bizalmi kapcsolat kialakítására, nem riad vissza a felelősségtől, és hajlandó hosszú távon is elköteleződni.

Miért ezt a feladatkört válaszd?

Mentornak lenni kiváltság. Részese lehetsz valaki életének, és a törődésed sokszorosan megtérül. Fantasztikus átélni, amikor a mentorált gyereked legyőzi önmagát és előre lép egyet az életben.

Jelentkezem