Legyél feladatlapkészítő önkéntes

A hétről hétre készülő egyedi feladatlapok képezik az InDaHouse-ban folyó, gyerekekkel végzett szakmai munkánk alapját. A feladatlapok a gyerek érdeklődési körének megfelelő témában készülnek, és a fejlesztésre szoruló területekre fókuszálnak. Ezek a legtöbb esetben a szövegértés, a matematika, valamint felsősöknél és középiskolásoknál az idegen nyelv. Célunk, hogy érdekes témákon keresztül, kreatívan bővítsük a hozzánk járó gyerekek ismereteit, fejlesszük képességeiket, növeljük önbizalmukat.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Mik a feladatlap-készítő önkéntes feladatai?

  • A feladatlapos önkéntesek az itt található linken tudnak jelentkezni úgy, hogy a feladatlap készítést választják.
  • A jelentkezést követően a szakmai munkacsoport koordinátorai felveszik a kapcsolatot az új jelentkezővel, akik sikeres skype-os felvételi beszélgetés után nyerhetnek felvételt.
  • Az új feladatlapos önkéntesek munkáját patrónusok és a szakmai munkacsoportunk vezetői támogatják
  • Egy önkéntes mindig ugyanannak a gyereknek készíti a feladatlapját egy sablon alapján, minimum egy iskolai féléven keresztül heti (esetleg kétheti) rendszerességgel.
  • A feladatlapos önkéntesnek kötelező legalább egyszer személyesen találkozni azzal a gyerekkel, akinek készíti a feladatlapot. Így nem csak a gyerekről szerezhet értékes információkat, de a tanodában használt eszközökkel, lehetőségekkel is megismerkedhet. (Amennyiben külföldön él és emiatt nem tud leutazni, a találkozás skype-os foglalkozás keretében is megoldható.)
  • A feladatlap elkészítésekor figyelembe veszi a mentor útmutatásait, a gyerek kívánságait és a tanodai önkéntes visszajelzéseit.
  • Tartja a kapcsolatot a szakmai munkacsoportunk vezetőivel

Kinek ajánljuk?

Aki minden héten rá tud szánni néhány órát a feladatlap elkészítésére, és képes úgy „becsomagolni” a tanulnivalót, hogy a feladatok megoldása játéknak tűnjön. 😀

Miért ezt a feladatkört válaszd?

A feladatkapos önkéntesek az InDaHouse szakmai munkájának a legfontosabb alkotói. A gyerekek fejlődése van a kezükben, ami elsőre ijesztőnek tűnhet, de nagyon sok segítséget adunk hozzá. Fantasztikus ennyire szorosan nyomonkövetni a gyerekek fejlődését. Előnye, hogy otthonról végezhető feladat.

Jelentkezem